Kategóriák

10 csapatépítő program, amelyek egységesítik a céget

A csapatépítő programok napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egyre több cégvezető dönt úgy, hogy hasonló elfoglaltsággal tesz a munkatársak közötti kapcsolat erősítése érdekében. De mégis miért olyan fontos ez? Miért van szükség arra, hogy az alkalmazottak a munkaidőn túl is közösen töltsék az időt? A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a kollektívák, amelynek tagjai emberként is megértik magukat egymással, munkahelyi feladataik során hatékonyabban képesek együtt dolgozni.

Csapatépítő programok

Munkakörtől és tevékenységi területtől függetlenül nagy szükség lehet arra, hogy a munkatársak egymás haladását elősegítsék, és közösen képesek legyenek a felmerült problémákat orvosolni. A csapatépítő programok azt a célt szolgálják, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást, közelebb kerülhessenek egymáshoz, és a közös emlékekkel még szorosabbá válhasson a közöttük levő kapcsolat. Mivel legtöbben a nap nagy részét munkahelyünkön töltjük, ezért korántsem mindegy, milyen ott a hangulat és képesek vagyunk-e másokkal kooperációban dolgozni, előmozdítva ezzel a cég eredményességét is.

A csapatépítő programok ma már megfizethető áron elérhetőek, és legyen szó akár sportról, önfeledt szórakozásról, vagy a humort sem nélkülöző elfoglaltságokról, mindenki megtalálhatja közöttük azokat, amelyek minden szempontból megfelelőnek bizonyulnak. A programokat össze lehet kötni előtte például olyan elfoglaltsággal is, mely szakmai jellegű, és a cég által megcélozni kívánt irányvonal átbeszéléséről, a megvalósítandó feladatokról szól. Utána viszont következhet az a fajta kikapcsolódás, mely a csapat minden tagja számára felejthetetlen élményeket kínál. Nézzük, milyen csapatépítő programok a leginkább népszerűek manapság!

1.
Szélcsatornás lebegés

Sokan eljátszanak azzal a gondolattal, hogy milyen lenne egy ejtőernyős tandemugrás. A valóságban azonban a legtöbben nem éreznek elég bátorságot magukban ehhez. Tény, hogy nem is kell saját határainkat feszegetve olyan dologba kényszeríteni magunkat, amellyel szemben ellenérzéseink vannak. A szélcsatornás lebegésben az a legjobb, hogy mindössze két méteres magasságban lehet átélni a lebegés csodáját, méghozzá 180-200 km/h alulról érkező sebességnél.

Elsőként elméleti oktatás következik, amikor az instruktor a lebegés közbeni kommunikációra alkalmas jeleket tanít meg a résztvevőknek, hiszen egymás hangját nem lehet hallani a szélcsatornában. A program csapatépítő jellege abban is megmutatkozik, hogy az oktatás után lehetőség nyílik akár a kollegák egymás közötti versenyére is, amikor a szélcsatorna falára helyezett pontokat kell megérinteni. Egyensúlyérzék, ügyesség és koncentráció biztosan szükségesek a programhoz, viszont különleges élményre és sok nevetésre is biztosan lehet majd számítani.

2.
Autóverseny szimulátor a sebesség szerelmeseinek

A csapatépítő programok között főként a férfiak körében kedvelt az autóverseny szimulátor, amely valósághű vezetési-és sebesség élményt ad, ám balesetveszély nélkül. A rendelkezésre álló szimulátorok segítségével többféle járgányt ki lehet próbálni, és akár egy-két alkoholos ital elfogyasztása után is a volán mögé ülhetnek a résztvevők. A profi eszközökhöz igazi versenyautó ülés tartozik, ráadásul három darab monitoron élvezhető a verseny. Az autóverseny szimulátor program garantáltan jó hangulatot teremt majd a csapatépítés során.

3. Csapatépítő programok a virtuális valóságban

200 négyzetméteren várja a csapatokat az a budapesti VR Szórakoztató központ, mely a valósághoz megtévesztően hasonló élményeket kínál. Segítőkész és barátságos játékmesterek magyarázzák el, mi, hogyan működik, és a játék során is rendelkezésre állnak, ha valaki számára túlságosan valósághű lenne egy-egy program. A legjobb az egészben az, hogy egyszerre többen is részt vehetnek a másik világban zajló küzdelmekben, vagy akár zombi apokalipszist is átélhetnek közösen. Nem csak a kalandok és az izgalmak garantáltak, de a rengeteg nevetés is.

4.
Víz alatti élmény csapatban

A búvárkaland kifejezetten olyanok számára ajánlott, akik nem félnek a víztől és akár négy méteres mélységben is képesek palack segítségével lélegezni. Ez elsőre nem tűnhet túl bonyolultnak, de nagyon sokan még soha nem kerültek hasonló helyzetbe, és csak itt szembesülhetnek azzal, hogy a búvárkodásban bizony akkor is lehet kihívás, ha az egy medence teljes biztonságában történik. Kalandvágyó, izgalmaktól vissza nem riadó csapatok számára kitűnő választás a Budapesten szervezett csoportos búvárkodás, profi szakemberek segítségével.

5. Szlovéniai rafting: kaland a vadvízen

Többnapos, felejthetetlen élményt kínál a Szlovéniában megszervezésre kerülő rafting. A vadvízi evezés során túravezető kormányozza a hajót, ám a résztvevőkre is fontos szerep hárul. Az izgalmas vízen töltött, kb. másfél-két óra során fény derül arra, mennyire képesek szükséghelyzetben együttműködni a csapattagok. Az élményt tovább fokozza, hogy kísérőket is lehet vinni, ám a rafting túra csak a csapatépítő tréning konkrét résztvevőire vár majd. Ennek ellenére remek lehetőség a program arra is, hogy az egyébként együtt dolgozók családjai megismerkedhessenek egymással.

6. Céges főzés exkluzív látványkonyhában

Az ízeket és a fenséges illatokat mindenki szereti. Miért ne lehetne kihasználni a gasztronómia közösségépítő erejét akkor is, ha csapatépítésről van szó? Az igényesen felszerelt látványkonyhában az előre összeállított bevásárló lista alapján előkészítésre kerülnek az alapanyagok, és innentől nincs más hátra, mint a nívós helyszínen ínycsiklandó fogásokat készíteni, majd elfogyasztani azokat.

7. Extrém falmászás sportos kollégáknak

A csapatépítő programok közösségre gyakorolt pozitívumait extrém falmászás esetén kitűnően ki lehet használni. A kollégák ugyanis egymást biztosítják mind a mászás, mind az ereszkedés során. A biztonságról és az oktatásról profi szakemberek gondoskodnak. A sportot és az extrém kihívásokat kedvelő csapatok számára remek választás az akár húsz méteres magasságban történő falmászás.

8. Céges buli vitorlással a Balatonon

A Balaton legnagyobb vitorlásai várják a csapatokat a tavon. Nem csupán a hajókirándulás lehetséges azonban, hanem konkrét kidolgozott programokon is részt vehet a csapat, mely során szárazföldi és vízi feladatok várnak a résztvevőkre. Az egyedi szervezésnek köszönhetően akár kifejezetten a kollektívára szabható a rendezvény, amely a Balaton kínálta lehetőségekkel garantáltan felejthetetlen élmény és egyszerre kaland lesz.

9. Kötelékrepülés katonai helikopterekkel, az igazi akció kaland

Kaland a levegőben, méghozzá tökéletes körpanorámával. Ezt kínálja a katonai helikopteres kötelékrepülés, amely a csapatépítő programok egyik királyának számít. A minőségi élményhez tapasztalt, profi csapat nyújtja a hátteret. A harminc perces repülés erejéig cégvezetőként kimozdíthatóak a kollégák az íróasztal mögül, és komfortzónájukon túl önfeledt és izgalmas élményben lehet részük.

10. Exkluzív úszóházas vacsora

A vízen lebegő úszóházas étterem a kulináris élvezetek különleges helyszínéül szolgál. A program azonban nem merül ki ennyiben, ugyanis a vendéglátóhely megközelítése motorcsónakkal történik majd. A gasztronómiai kaland remek lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők finom fogások mellett beszélgessenek egy jót és alakuljon ki közöttük szorosabb kapcsolat.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!