Kategóriák

A múlt történései születésnapi újságban

A születésnapi újság az egyik olyan ajándék, amely teljes mértékben személyre szabott és egyedi, amelyet biztos, hogy még nem kapott senki mástól az ünnepelt és amely ajándék biztosan életre szóló élménnyé varázsolja azt a bizonyos születésnapot. A múlt történéseit tartalmazó születésnapi újságot érdemes valamilyen kerek évszámú születésnapra vagy évfordulóra ajándékozni, hiszen azok mindig nagyobb fordulónak számítanak az életben. De lássuk, hogy mi is pontosan ez az ajándék.

A születésnapi újság annak a dátumnak az eseményeit foglalja magába, amelyek azon a napon történtek az országban és a világban, amikor az illető megszületett. De nem ám egy összedobott formában, hanem egy szép, új újság formájában kerül az illető elé ez az ajándék. Tehát tulajdonképpen egy új újságot készítünk arra a múltbéli napra, amikor megszületett az ünnepelt. Ez most talán kuszán hangzik, de képzeljük el azt a szituációt, hogy édesanyánk a szülőasztalon fekszik, mi éppen meglátjuk a napvilágot, és közben a világban valami teljesen más dolog történik. Édesanyánknak abban a pillanatban nincs nagyobb élmény annál, hogy világra hozott egy új életet, a világban azonban éppen valami teljesen más dolgok zajlanak: aláírnak egy békeszerződést vagy éppen óriási tüntetések zajlanak, vagy nem történik semmi, tehát tényleg az lesz a nap híre, hogy egy új élet született. Mivel visszagondolni nem tudunk arra a napra, maximum a szülők emlékeit tudjuk a magunkévá tenni, így kiváló, ha a nap eseményeit, ha a világ történéseit egy örök emlékben tudhatjuk magunkénak, vagy ha egy ilyen ajándékkal lepjük meg azt, aki hozzánk a legközelebb áll. Kiváló ajándék ez édesanyánknak, édesapánknak, vagy valamelyik nagyszülőnek, de kiváló a szülőtől is ilyet kapni, akár saját emlékekkel vegyítve az újsághíreket.A születésnapi újság érdekessége, hogy a címlapon, a fő oldal első híre az, hogy az ünnepelt megszületett. Ha lehetséges, akkor az ő fotóját is tesszük fényképnek, ha erre nincs lehetőség, akkor egy gólyás-pólyás képpel helyettesítjük azt. A többi hír a legismertebb magyar napilapokból és hetilapokból kerül az oldalakra, méghozzá úgy, hogy ne ismétlődjenek a hírek. A lapot A3-as papírra készítjük, méghozzá vékonyabb és sárgásabb papírokra, mint amilyet megszoktunk, hogy még élethűbb és még korabelibbnek hasson az újság. Igény szerint akár színes oldalakkal is bővíthetjük az egyéni újságunkat, hiszen nem mindenki született az ’50-es évek előtt. Színezhetjük Nők Lapjával vagy a Ludas Matyi vicceivel is a híreket.

A születésnapi újság több formátumban és hosszúságban is kérhető. A legextrább, legvastagabb, legtartalmasabb újság a VIP verzió, amely 60 lapos. Az „átlagos” – bár hol lenne ez az ajándék átlagos? – méret a 12 vagy a 16 oldal. Az újságot el tudjuk készíteni hagyományos újság formájúra, ebben az esetben érdemes mellé még egy lapozót is rendelned, amely még korhűbbé teszi a lapozgatást, de kérheted akár díszes bőr kötésben is, amely még egyedibbé varázsolja az újságot, szinte egy albumszerű kinézetet kapnak a hírek.

Az újság nem kötelező, hogy születésnapra készüljön, akármilyen évfordulóra vagy emléknapra lehet készíttetni, tehát nem kizárás a házassági évforduló vagy bármilyen más közös, vagy egyéni ünnep sem. A lényeg, hogy fontos és múltbéli legyen a dátum, hiszen sajnos jövőbeni eseményeket még mi sem tudunk kitalálni. Legyen ennek az évnek egy olyan meghatározó ajándéka ez, amit még évekig emlegetni fog az ünnepelt. Lepd meg a szeretted a születésnapi újság ajándékával, és ünnepeljétek a napot, amikor ő is a földre került.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!