Kategóriák

A Valentin-nap eredete

A világon nagyon sokan adnak egymásnak ajándékot a szerelmesek ünnepén, vagyis a Valentin-napon, azonban vajon tudjuk-e egyáltalán, hogy honnan is ered a Valentin-nap hagyománya?

romantikaA szerelmesek-ünnepe  a romantikus legenda szerint onnan ered, hogy Szent Valentin, Terni püspöke a 14. században a keresztény szokások szerint megeskette a szerelmeseket, köztük katonákat is. Azonban a házasságkötés az akkori császári rendelet értelmében nem lett volna megengedett. Mikor keresztény hite miatt II. Claudius császár börtönbe vetette a püspököt, a hagyomány szerint Szent Valentin a börtönben szerelembe esett a börtönőr vak lányával. Valentin a hite és szerelme erejével visszaadta a vak leánynak a látását. A legenda szerint mielőtt február 14-én (azaz a mai Valentin-napon) kivégezték volna, Szent Valentin a börtönőr lányától romantikus üzenetben búcsúzott el, melyet úgy írt alá: „A Te Valentinod.” Így ez  a Valentin-napi üzenetküldés eredetének és magának a Valentin-napi ünneplésnek a leggyakoribb magyarázata.

Ma már a szerelmesek ünnepét általában virággal és bonbonnal ünnepeljük, de gyakran kedveskednek az emberek egyéb meglepetésekkel, romantikus ajándékokkal, és meghitt, hangulatos vacsorával egymásnak, hogy igazi élménnyé varázsolják a Valentin-napot. Manapság már az ennél extrémebb ajándékok sem meglepők, például a drága ékszerek, vagy a romantikus és kényeztető élményajándékok.

 

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!