Kategóriák

Autótörés, mint céges program – próbáltad már?

Szinte biztos, hogy ha azt hallod, hogy autótörés, mint céges program, akkor azt mondod, hogy ez biztos valami film, vagy hogy ez biztos valami tévedés, hiszen senki nem vágyik arra, hogy egy munkanap után széttörjön egy autót. Vagy ha igen, akkor mégis micsoda vandálokról van szó? Igazából pedig csak egyszer kell, hogy a kezedbe adjunk egy nehéz vagy hosszú munkanap után egy baseball ütőt, elvinni egy roncs autóhoz, és azt mondani, hogy „tessék, ezt most addig vered, amíg akarod”, lehet, hogy elsőre gondolkodnál, de ahogy ráütöd az elsőt, benned is felszabadulna valami és te is éreznéd majd, hogy igen, ez mégiscsak jó!

Nem, félreértés ne essék, nem vandalizmusról van szó. Az autótörés, mint céges program teljesen legális, nem az utcán választunk ki egy nyugodtan parkoló autót, hanem egy olyat választunk a roncstelepen, ami szinte már várja, hogy baseballütővel és kalapáccsal érjenek hozzá a kedves ütni vágyók. Az autótörés tökéletes extrém stresszlevezetés, amely legális, és még az időjárás sem befolyásolja a programot. Képzeld el, hogy mindezt például szakadó esőben teheted meg – garantált a feszültségoldás.

Talán még most is sokan vannak, akik kicsit őrültnek néznek bennünket, de higgyétek el, hogy az autótörés céges program, a feszültség levezetése ilyen módon egyáltalán nem az. Még a pszichológiai gyakorlatokon is vannak olyanok, amikor valamilyen módon ki kell adni a dühöt magadból, akár egy üvöltéssel, de olyat is hallottunk már, hogy összetekert törölközővel kellett egy széknek a támlájára csapni óriási erővel. Vajon mire hasonlít ez, mit jelent ez, miért jó ez? Nem arra, hogy erőkifejtéssel valamilyen másik erőt vezetsz le, úgy, hogy senkiben és semmiben nem teszel kárt. Természetesen kárt teszel egy autóban, de mivel az az autó már teljesen funkcióját vesztette, és tulajdonképpen semmi dolga ott a roncstelepen, így miért ne lehetne ez a feladata: segítsen azoknak, akik szeretnék a feszültséget levezetni.Azt mondod most, „oké, talán lehetséges”, de hát te mégiscsak egy könyvelőségen dolgozol, vagy egy építészmérnök cégnél, esetleg programozol, vagy a községháza a második otthonod, mégis hogy nézne ki, ha a napi feszültséget a roncstelepen adnád ki magadból, vagy mit gondolnának rólad a többiek, ha egy ilyen csapatépítő programra hívnád őket. Eláruljuk, semmit! Sőt, örülnének! Természetesen lehetséges, hogy kezdetben bennük is ugyanazok a kérdések fogalmazódnának meg, mint benned, de aztán, ha elég nyitottak, akkor ráállnának a témára, és belemennének a játékba.

És hogy az autótörés céges program után hogy éreznétek magatokat? Felszabadultan, megkönnyebbülten, stresszmentesen, szerintem nevetnétek és viccelődnétek, leülnétek kifújni magatokat, és másnap ugyanúgy munkába indulnátok, de talán lenne mindenki arcán egy kis fél mosoly a másik felé, mint amikor azt mondom „tudom mit tettél”…

Itt a nyár, nem könnyű a hőséggel küzdeni, nem könnyű még mindig egy irodában ülni és dolgozni. A helyzet kissé feszült, mert visszamondtak egy eddigi üzletet, amit azt hittétek, hogy most is össze fog jönni, ettől kissé mindenki feszültebb, főleg a főnök. Mennétek már nyaralni, de még be kell fejezni egy-két projektet, egyre melegebb van, te bekapcsolnád a klímát, a másik kikapcsolná, mert érzékeny rá. Megérted őt is, de te ilyen melegben nem tudsz dolgozni, ő is megért téged, de ő meg nem akar megint torokgyulladást… Kezdetek kissé egymás idegeire is menni az irodában és azon gondolkodtok, hogy ez nem egészséges, hiszen nem szeretitek nem szeretni a munkátokat és a munkakörnyezetet. A megoldás: csapatépítő játékok, feszültségoldás, mondjuk egy autótörés céges program.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!