Kategóriák

Céges programok nyáron

Amikor elérkezik a nyári meleg, akkor egyre nehezebb dolgoznunk, a különféle céges programok azonban pontosan ezért kiválóak, hiszen emlékeztetni tudnak arra, hogy miért is szeretünk ott dolgozni ahol és miért is szeretjük azokat az embereket, akik mellettünk és velünk dolgoznak. Legyen szó egy kisebb irodáról vagy egy nagyobb cégről, a felhőtlen szórakozás a munkatársakkal és a főnökkel mindig feldobja a következő időszak hangulatát, a nyár pedig pontosan egy olyan időszak, amikor mindenki kimerültnek érzi magát, mindenki azt érzi, hogy elég volt már a másikból, mindenki menne már nyaralni, pihenni stb. Miért ne szórakoznánk ilyenkor? Ha erre az időszakra – minden erőltetés nélkül – betervezünk egyet a céges programok közül, akkor újra felpezsdülhet az iroda élete, a munkákat is könnyebben elvégezzük és a meleget (és egymást) is könnyebben elviseljük.

Mivel tulajdonképpen életünk egyik részét a munkahelyen töltjük, a másikat pedig otthon, a családdal, illetve alvással, így nagyon fontos, hogy a napnak az a 8-10 – néha 12 órája – jó környezetben és jó hangulatban teljen el. A boldogsághoz az is hozzátartozik, hogy a munkaidőt élvezzük és nem pedig szenvedésnek, kötelező feladatnak tekintjük, hogy pénzt keressünk. Az természetesen, hogy mennyire élvezhető a munkánk nagyon sok körülménytől függ, attól is hogy mi a munkánk, és kik azok a másik emberek, akikkel megosztjuk a munkát, és ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy vannak-e egyáltalán másik emberek körülöttünk, akikkel megosztjuk ezt a 8 órát, csapatban dolgozunk-e vagy naphosszat nagy magányban a falakat mázolgatjuk. A viccet félretéve a pszichológusok szerint tényleg óriási hangsúlyt kell fordítanunk arra, hogy a megfelelő munkakörnyezetet alakítsuk ki, ami természetesen nem csak a főnökünktől és a másik emberektől, de tőlünk is függ. Azok azonban, akik egy kicsit is nyitottak és kommunikatívak, azoknak semmi problémájuk nem lehet ezen a téren.

A csapatépítés fogalmával már biztosan nagyon sokan találkoztak. Ez egyre elterjedtebb nem csak a baráti társaságok, de a munkatársak között is. A cégvezetők egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy jó környezetet teremtsenek munkásaik számára, ami nem csak kényelemben valósul meg, de az emberi kapcsolatokra is vonatkozik. Felmérések szerint sokkal jobban teljesítenek azok, akik jól is érzik magukat a munkahelyükön, illetve sokkal boldogabbak is a magánéletben azok, akik a munkahelyen jó emberi kapcsolatok alakítanak ki.

A különféle céges programok abban segítenek, hogy a munkatársak egy másik, olyan környezetben is találkozzanak, ahol felszabadultabban tudnak viselkedni. Ez pedig abban segít, hogy később a munkában is inkább magukat tudják adni, hiszen így sokkal jobban is lehet dolgozni.Képzeld el, hogy egy céges programot szerveznek, akár egy bulit, akár valamilyen játékot, kirándulást, sporteseményt, amely egy olyan alkalom, hol végre privát emberként találkozhatnak egy cég munkatársai. Ilyenkor eltűnik a hierarchia, fellélegzik a társaság, nincs rajtatok úgymond a munka felelőssége, egy-egy mosoly vagy egy felharsant nevetés máris jobban összehozza a társaságot, ami lassan annyira feloldódik, hogy elkezdtek beszélgetni, kiderül, hogy kinek milyen a humora, kinek hány gyermeke van, kinek mi a hobbija, találkoznak azok, akiknek közös az érdeklődési körül és máris elindul egy újfajta kommunikáció az emberek között.

A céges programok lényege pontosan ez: hogy azok az emberek, akik nap mint nap találkoznak találjanak egy közös hangot, megtalálják a közös kommunikációs csatornájukat. Nyáron kiváló lehetőségeket kínálnak a céges programok, hiszen a szabadban töltött idő még felszabadultabbá tesz. Reméljük, van annyira nyitott a főnököd, hogy szervezzen egyet a céges programok közül, hiszen ettől mindenki kedve sokkal jobb lesz és a munka is termékenyebb lehet.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!