Kategóriák

Ez valóban egyedi ajándék születésnapra

Egyedi ajándék születésnapra – nincs is ettől jobb és nincs is ettől meghatóbb. Amikor egyedi ajándékot kapunk a szeretteinktől, akkor érezzük igazán, hogy tőrödnek velünk, hogy számítunk nekik. Egy boltban megvásárolt ajándék azt üzeni: Boldog születésnapot; az egyedi ajándék, ami akár kézzel készített, akár csak az ötlet az egyedi azt mondja: Köszönöm, hogy vagy nekem, hogy ismerhetlek, hogy vannak közös élményeink. Ezért nagyon fontos, hogy a szerettek értékelhető ajándékokat kapjanak, mert az ajándéknak nem csak pénzértéke van, hanem eszmei értéke is. Sőt, általában az ünnepelteket soha nem érdekli, hogy mennyi pénzt szánt az ajándékozó a tárgyra, ha szívből kapja és ha érződik a törődés és gondoskodás, az akarat, hogy adjon, akkor egyáltalán nem számít az ajándék ezen értéke. 

Az egyedi ajándék születésnapra is sokféle lehet, az pedig mindig attól függ, hogy kitől kapjuk, milyen a kapcsolatunk és természetesen, az is sokat számít, hogy éppen hanyadik születésnapunkat ünnepeljük. Nem fogjuk 15 évesen ugyanazt az ajándékot kapni, mint 60 évesen…

A tapasztalatok azt mutatják egyébként, hogy az egyedi ajándék születésnapra a tinédzser kor után kezd divatba jönni. Akkor, amikor már nem a szülő vásárolja meg helyettünk az ajándékot, hanem mi magunk találjuk ki, hogy barátunknak, barátnőnknek mit adjuk a születésnapjára, akkor kezdünk kreatívkodni. Ez a kor ugyanis az, amikor azt érezzük, hogy szeretnénk mi is az ajándékainkkal kitűnni, és szeretnénk, ha az a szerettünk is különlegesnek, egyedinek érezné magát. Ez egy kapcsolatot mutat a két személy között és általában fontos az ajándékozónak is, hogy egyedivel lepje meg barátját, és fontos az ünnepeltnek is, hogy ne sablon ajándékokat kapjon.

A következő időszak, amikor egyedi ajándékokon gondolkodunk, amikor felismerjük, hogy a szülők mennyi mindent tettek meg értünk, vagy amikor már szerelemben élünk és a másiknak szeretnénk kifejezni szeretetünket. Az ajándék ugyanis mindig kifejez valamit, ha egyedi, akkor azt, hogy az a személy, akinek adjuk, az különleges számunkra, ha pedig éppen mi vagyunk az ünnepeltek, akit egyedi ajándékkal lepnek meg, akkor azt, hogy mi vagyunk a különlegesek.

Az egyedi ajándék születésnapra fontos, hogy személyre szóló legyen. Ilyen például a születésnapi újság, amely most nagy népszerűségnek örvend, hiszen az, hogy az ünnepelt a születése napján megjelent hírekből kap egy összeállítást, igazán egyedinek számít. Ez nem csak egy egyszerű montázs a hírekből, hiszen szépen meg van szerkesztve, ügyelünk a tördelésre, és az ünnepelt óriási figyelmet is kap, hiszen a fő oldal első cikke, hogy ő megszületett. Tehát már kinyitva az újságot láthatja, hogy tényleg egy egyedi és különleges ajándékról van szó, ami nem hogy személyre szóló, de névre szóló is. Az ünnepeltek általában, amikor megkapják az újságot értetlenkedve nézik, hogy hogyan is jöhetett ez létre, aztán meghatódva és egyszerre nevetve nézik át a híreket, amelyeket aznap olvastak a hétköznapi emberek, amikor ő meglátta a napvilágot.Az egyedi ajándék születésnapra másik formája, amely már kissé bohókásabb, kevésbé komoly, de mégis van benne egyfajta tisztelet az ünnepelt felé. Ezek a gravírozott, névre szóló szobrok, díjak. Képzeld el például, hogy édesanyádnak egy Oscar-díj szoborral köszönöd meg, hogy mindenben melletted állt, vagy testvéredet egy vicces gravírozott üzenettel látod el születésnapja alkalmából. A humornak mindig jó helye van a családban és a kapcsolatokban.

Ha eddig nem tudtad, hogy mi legyen az egyedi ajándék születésnapra, akkor máris segítettünk a fantáziádat beindítani.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!