Kategóriák

Lánykérés trendi időpontja lett a Karácsony

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de idén karácsonykor rengeteg lánykérésre lettem figyelmes az egyik közösségi portálon. Elgondolkoztam ezen! Miért kötik a kapcsolat következő szintjére lépésének megpecsételését egy másik ünnephez? Számomra ez valahogy nem fér össze. És miért tesszük közszemlére mindenkinek!?

Szerintem a legfontosabb, hogy emlékezetes legyen a Lánykérés. Számotokra. Nem másoknak. Remélem ebben egyet értünk.

Hiszen pont erről szól a közös élet: a feledhetetlen emlékek gyűjtéséről. Teremts hát ilyeneket, közösen az életed párjával.

Te is szeretnéd trendi módon megkérni a barátnőd kezét? Adok pár jótanácsot, hogyan ne tedd!

Az időpont szabadon választható! FONTOS: semmiképpen se karácsonykor, húsvétkor vagy hanuka alkalmával tedd meg (és semmilyen más ünnep alkalmával). Ezen a napokon mást ünneplünk, hidd el nekem nagyobb dolgot, mint az eljegyzésetek.  Szeretnéd, ha a párod pont úgy emlékezne erre a fontos napra, mint amikor egy telefont, órát, meg pici puha plüssmacit adtál neki?! Inkább ne keverd bele ezeket. Válassz egy olyan időpontot amikor semmit nem ünnepel a családod, hogy onnantól kezdve az a dátum csak a tiétek legyen.

Ha mindenképpen ünnepet akarsz a lánykéréshez, akkor a Valentin nap áll a legközelebb hozzá, végül is ezen a szép Bálint névnapon a szerelmet is ünnepeljük (bármennyire is küzdünk ellene, sajna legyőz minket a hajthatatlan és kitartó kereskedők hosszú lobbija).

Én azt szeretem, az én lánykérésem történetében, hogy semmihez sem köthető. Csakis hozzánk. A miénk.

Na és persze itt jön még a letérdepelés. Igen: LE KELL TÉRDELNED! Meg kell tenni, nincs mese. Ezen ne is morfondírozz, kell és kész. Kötelező eleme a leánykérésnek (az én férjem is letérdelt az utca kellős közepén. Mai napig amikor arra sétálunk (köztünk legyen szólva kb 400 méterre lakunk a helyszíntől) mindig eszembe jut és imádom amikor újra és újra felidézhetem az érzést). Meg persze a gyűrű is. Nehogy elfelejtsd. Én nem tartom fontosnak a drágakő nagyságát és milyenségét, persze ha megteheted, legyen gyémánt ;) (akármilyen pici is megteszi), de ha nem, ne csinálj belőle lelkiismereti kérdést.

Szép legyen, és méretben megfelelő. Ez egyébként egy külön kihívás volt a férjemnek lánykérés elött, hogy megszerezze a gyűrűmet a méretért! Talán pár ötlet, amit én (mint lány ;) ) adhatok: a legegyszerűbb: ha több gyűrűje van, akkor vidd az egyiket, ami a gyűrűs ujjára jó. Ha nincs, de neked van, akkor mond, hogy elviszed a gyűrűd/ékszereid políroztatni, és kérdezd meg, hogy nem akarja, hogy az övét is elvidd? Vagy húzd fel az ujjadra a gyűrűjét és nézd meg, hogy meddig megy fel az ujjadra. De az alvás közben cérnával való lemérés sem lehetetlen. ;)

És még itt egy apró jótanács. Ha szeretnél „nagyobb” hatást kelteni (tapasztalatból mondom), előtte kérd meg a szüleitől a kezét. Természetesen a barátnő tudta nélkül. Hidd el, nem régimódi, ellenben az egész család emlékezni fog a ti lánykérésetekre.

És a helyszín megválasztása sem elhanyagolandó. Lehet, hogy még nem is része az életeteknek, de ha jól csináltad egy olyan emlék marad, amire mindig jó lesz visszagondolni.

Romantikus Lánykérés Ötletek:

https://www.meglepkek.hu/romantika-es-lanykeres

Facebook
Az oldal tetejére