Kategóriák

Legénybúcsú

legénybúcsú

Mi még nem hallottunk olyan férfiakról, akik kihagyták volna a legénybúcsút az esküvőjük előtt.

Az utolsó görbe estét még azok is megtartják, akik szűk családi körben nősülnek, hatalmas lakodalom és buli nélkül. Története egészen az ókorig nyúlik vissza, az akkori Görögországban már összegyűltek a vőlegény barátai, hogy egy közös szertartás keretében elűzzék a rossz szellemeket. Az évszázadok során a program célja is átalakult és hamar nem a gonosz szellemek távol tartásáért gyűltek össze, hanem, hogy egy közös mulatság keretében elbúcsúztassák a vőlegényt a legényélettől. Magyarországon, faluhelyen például úgy tartották, hogy minél zajosabb ez a mulatság, annál, boldogabb lesz majd az ifjú pár közös élete.

A legénybúcsút általában néhány héttel az esküvő előtt tartják, egy előre egyeztetett időpontban és helyszínen/helyszíneken. A szervezés során érdemes egyeztetni a lánybúcsút szervező hölgyekkel és találni egy közös időpontot a búcsúztatókra, hogy azok ne ütközzenek semmilyen más programmal és a két csapat ne fusson össze az este folyamán. A résztvevők általában a vőlegény barátai, férfi rokonai, esetleg munkatársai és a menyasszony közeli barátnőinek párjai.

legenybucsu

Vannak, akik mozgalmas legénybúcsút szerveznek és járják az utcákat, szórakozóhelyeket és kocsmákat, de érdemes egy olyan helyet is lefoglalni, ahol a csapat külön, zártkörűen ünnepelhet, pl. egy nyaralóban, egy bár vagy étterem külön termében, stb..

A programok nagy mértékben függnek a résztvevőktől és a helyszíntől is. Van olyan társaság, aki az italozás mellett dönt és egy bárban vagy egy szórakozóhelyen tölti az estét, de van olyan csapat is, aki a mozgalmasabb programokat szereti. Nekik ajánljuk a következő programokat: rally, airsoft képzés, lövészet, szélcsatornás lebegés, tankvezetés, quadozás.

További legénybúcsú és lánybúcsú programok ide kattintva.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!