Kategóriák

Retro Polski Fiat, azaz Kispolski vezetési élmény születésnapra

polski-fiat0.jpg
polski-fiat0.jpg
polski-fiat4.jpg
polski-fiat3.jpg
polski-fiat1.jpg
Válaszd ki hány órát szeretnél vezetni, vagy ajándékozni!
Cikkszám: kispolski
19 990 Ft
15 740 Ft + Áfa
Egység: 1 dbBruttó egységár: 19 990 Ft / 1 db

Termékismertető

Igen látványos autóflottánkba bekerült egy újabb nosztalgius különlegesség, egy Polski Fiat 126p.

Sokaknak szerepelt az életében gyerekként, felnőttként, kamaszként. Nem lehet elfelejteni azt a megveszekedett állati erőt amit a 4 sebességes váltóval tudtunk kihozni ebből az Lengyel fenevadból.
Ha most egy kicsit szentimentális, de mégis vagány, kicsit retro ajándékot akarsz Apukádnak, Tesódnak, Nagypapának akkor béreld ki ezt a csodajárgányt és menjetek el kocsikázni a családdal. Szuper Élmény lesz.

Tudtad, hogy?
Polski Fiat egy lengyel autómárka. Ezzel a névvel az olasz Fiat cég licence alapján gyártották és szerelték össze Lengyelországban az ilyen nevű gépjárműveket.
Az autót 1973 és 2000 között Fiat licenc alapján Lengyelországban, Bielsko-Białában és Tychyben is gyártották. 1992-ig az FSM, majd utána a Fiat Auto Poland végezte az összeszerelést. A kocsi Polski Fiat márkanév alatt készült, és a 126p modellnevet kapta. 

Az 1980-as években a 126p folyamatosan kisebb-nagyobb átalakításokon esett át. Először is erősebb fékeket és új kerekeket kapott az olasz Fiattól, majd elakadásjelzőt is kapott a kocsi, hogy megfeleljen az új törvényi szabályozásoknak. 1985-től az akkori műanyag hátsó lökhárítókat gyárilag ellátták hátsó ködlámpákkal és tolatólámpákkal. 1987 környékén az addigi alulméretezett generátort lecserélték egy újabb darabra, továbbá elektromos gyújtást kapott az autó. Alacsony ára miatt a 126p nagyon népszerű jármű volt Lengyelországban, különösképpen az 1980-as évek során. Kis mérete miatt Maluch-nak kezdték becézni, mely lengyelül totyogó kisgyermeket jelent. A név olyan népszerű lett, hogy a gyártó hivatalos elnevezésként is elfogadta.

A 126p-t a volt keleti blokk több országába importálták, gyártási helye, Lengyelország mellett talán Magyarországon volt a legkelendőbb. A kocsi Európán kívülre is eljutott, 1989 és 1992 között Ausztráliában is árulták, FSM Niki néven. Ezalatt az időszak alatt ez volt a kontinens ország legolcsóbban megvásárolható autója. A hagyományos karosszériaváltozat mellett Ausztráliában kabrióként is kínálták.

Azért ez nem semmi, igazán nosztalgikus emlékeket ébreszt bennünk.
Leírhatatlan hatalmas feeling, életérzés volt újra szó szerint Kis Polskit vezetni. Az első óra az röhögés, jókedv vagányság. 

A Fenavad adatai:
Motor: 594 cm3-es. Azért az nem semmi!
Váltó 4 sebességes. Botváltós
Teljesítmény : 35 Mustang ereje.
Max. Sebesség: 120 Km/h.

Kérdésed van? Írj nekünk e-mailt: hello@meglepkek.hu!
Minden élményajándékunk 10 hónapig érvényes. Ha az ajándékozottnak más program tetszene, gond nélkül átcserélhető.

Minden, amit az utalványról tudni kell

Kérdésem van a termékről!

Vásárold meg elektronikus utalvány (E-utalvány) formájában a programot, és töltsd le azonnal akár hétvégén is!

megrendelem

VéleményekEddigi értékelések: 0

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények
Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!