Kategóriák

Szabadtéri céges csapatépítő programok

A különféle céges csapatépítő programok mindig jól összehozzák a munkatársakat. Sokan nem hisznek a céges csapatépítő programok erejében, aztán elmennek egy ilyenre, ahonnan aztán a kellőképpen meglepődve térnek haza. Nem egy kételkedő emberrel találkoztunk már ilyen téren, és nem egy személy köszönte már meg, hogy részt „kellett” vennie egy ilyen buliban. 

Sokan azt hiszik, hogy a céges bulik inkább a flancról szólnak, mint valósi együtt töltött időről, hogy egy csapatépítő hétvége inkább kötelező feladat, minthogy annak valami értelme vagy hozama is lenne. Szerencsére már sok cégvezető és főnök felismerte ezeknek a programoknak és ezeknek az eseményeknek a pozitív voltát. Sokan azonban abba a hibába esnek, hogy tényleg egy flancos vacsorát szerveznek, ahol még ha a vezetőség külön is ül az alkalmazottaktól és ha éreztetik a hierarchiát, akkor még sokkal rosszabbat tesznek, mint amit tehettek volna ha egy csapatépítő játékon vesznek részt. Sokan azonban felismerték, hogy hogyan is lehet tényleg csapatot faragni egy látszólagos, úgynevezett csapatból.

A szabadtéri céges programok, mint például a különféle megmérettetések, csapatjátékok, kisebb versenyek, esetleg valamilyen különleges élmények teljes mértékben másképp kovácsolnak össze egy társaságot, mint egy flancos vacsora. A csapatépítő játékok lényege és előnye, hogy az emberek fel tudnak oldódni benne, hogy tudnak nyitni egymás felé, hogy valamilyen határokat leküzdenek magukban, ellentétben a vacsorákkal és kötött bulikkal, ahol már adni kell a megjelenésre, valamilyen viselkedési normáknak kell megfelelni, tehát valamilyen szinten feszengenek az emberek. A céges csapatépítő programok/játékok inkább határokat döntenek fel, feloldják a hangulatot, míg a konvencionálisan együtt töltött idő inkább még több korlátot és feszengést hoz létre bennünk.

Ez egy teljesen egyszerű szituáció ismertetésével megérthető: főnök alkalmazott összetalálkozik a karácsonyi buliban, és úgy érzik, kénytelen beszélgetni, de hirtelen nem is tudják miről, jön a család téma, munka, időjárás… érződik, hogy feszült a hangulat, az alkalmazott nem is tudja, hogy hogyan viszonyuljon főnökéhez egy ilyen helyzetben, miről lehet vele beszélgetni és miről nem stb. A másik szituáció: főnök és alkalmazott egy csapatban versenyeznek még 3 munkatárssal együtt – a másik csapat összetétele is hasonló (szinte mindegy, hogy mi a játék). A főnök szerez egy pontot, mindenki örül, összecsapják a kezeket, kiáltoznak, hogy hajrá, szuper, nevetnek. Alkalmazott szerez pontot, ugyanez a helyzet. A játék után leülnek meginni valamit, a két csapat együtt, tehát az egész munkaközösség. Szinte nem is érződik, hogy ők munkatársak, máris az az érzés van mindenkiben, hogy egy jó baráti társaság érkezett játszani. A játék lényege az volt, hogy csapatként, egy cél elérése érdekében küzdjenek – vajon nem ez a lényege a munkának is? Míg a hivatalos vacsora feszengésen nem lép túl, addig egy játék azonnal megadja a lényeget: ez után már a munkán is könnyebben tudunk csapatban együtt dolgozni, sikeresebb lehet a cég, jobb lehet a munkakörnyezet, boldogabb lehet mindenki!Válasszunk a szabadtéri céges csapatépítő programok közül, amelyek összehozzák a társaságot. Legyen szó lövészetről, katonai élményről, autós élményről, valamilyen repülésről, legyen verseny, legyen csapatjáték, vagy legyen esetleg kikapcsolódás – de nem a hagyományos vacsora, hanem ahol elfelejtjük egy estére hogy ki a főnök és ki az alkalmazott –, vagy legyen extrém élmény, legyen versenyszellem stb. A céges csapatépítő programok lényege, hogy leküzdjük bizonyos határaink, hogy aztán később, az irodában is tudjunk együtt dolgozni, együtt gondolkodni, egy cél érdekében tenni valamit!

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!