Kategóriák

Te mennyi időt töltöttél azzal, hogy beszélgettél a pároddal az elmúlt héten?

Kutatások szerint a sikeres párok heti 5 órát töltenek együtt, és beszélgetnek. Valentin Napon ha a párok, házastársak virág és szívecskés ajándék helyett inkább időt adnának egymásnak, mindenki jobban járna. 

Kevesebb válás lenne, hiszen a válás előszobája az eltávolodás, ami éppen azért következik be mert nincs idő, energia és elmaradnak a beszélgetések. Bezzeg tévézésben a világ élvonalába tartozunk. Az is tény, hogy aki felnőtt korában sem felejt el játszani, boldogabb. A társasjátékok (az online játékokkal szemben) arra sarkallnak minket, hogy összejöjjünk, beszélgessünk, márpedig a beszélgetésnek még betegség megelőző hatása is ismert.
*Gottman, J.M. (1994) What Predicts Divorce: The Relationship Between Marital Process and Marital Outcomes. Hillsdale, NJ:Erlaub
Az új magyar fejlesztésű Páros Játszma - Ismerkedj okosan! társasjáték segít beszélgetni. A társasjáték olyan kérdéseket vet fel, amelyek egy nyugodt este sztorizást, értékek megbeszélését, a családi hagyományok, a múlt és jövő átgondolását kezdeményezik.

Valentin Napon ha a párok, házastársak virág és szívecskés ajándék helyett inkább időt adnának egymásnak, mindenki jobban járna.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!