Kategóriák

Top 5 nászajándék ötlet

Amint megkapjuk az esküvői meghívót máris a nászajándékon törjük a fejünket. Sokszor már a meghívóban konkrét kérésekkel találkozunk, hogy mit szeretne az ifjú pár vagy egyből rá is kérdezünk. A nászajándék kiválasztásánál mérlegelnünk kell, hogy milyen életszakaszban jár a pár, mennyire ismerjük őket és persze, hogy a pénztárcánk mit enged meg.
Nézzük, hogy a Meglepkék Csoport tapasztalatai alapján milyen ajándékok fordulnak elő leggyakrabban az esküvőkön:

1.Pénz
Egy magyarországi felmérés* is alátámasztja, hogy hazánkban a legnépszerűbb nászajándék a készpénz. Nem csak nálunk, hanem a Wedding Magazin kutatásai alapján Angliában is egyre jellemzőbb trend, hogy a vendégek pénzt adnak ajándékba.

Hazánkban hagyományosan a nászajándékként szánt pénzt menyecske vagy menyasszonytánccal gyűjti össze az ara. A nagyszülők legnagyobb bánatára azonban egyre jellemzőbb, hogy az ifjú pár elhagyja ezt a szokást és csak egyszerűen átveszi a borítékot.
Leginkább azért idegenkednek a vendégek attól, hogy pénzt adjanak, mert az nem maradandó és nem emlékezteti a párt arra, hogy kitől mit kapott.

A megoldás az lehet, ha a pénz átadására választunk valamilyen stílusos eszközt: betehetjük palackpostába, kitömhetünk vele egy párnahuzatot, betehetjük egy könyv lapjai közé. Minimális plusz költség a kiegészítő eszköz, az mégis megmaradhat örök emlékbe néhány kedves sorral ellátva. 

2. Élményajándék
Ha a párnak nem kifejezett kérése, hogy pénzt ajándékozzanak a vendégek, egyre többen döntenek úgy, mondja a Meglepkék, hogy valamilyen élménnyel ajándékozzák meg az ünnepelteket. Egy felmérés* szerint a vendégek 35% dönt úgy, hogy wellness pihenést ad nászajándékba. Ha kicsit jobban ismerjük a párt, akkor a már megszokott áztatáson túl választhatunk nekik valamilyen speciális élményt is. A Meglepkék kínál programokat a visszafogottabbaknak: romantikus piknik kilátással, hajókázás a Dunán, helikopteres városnézés, és a bevállalósabbaknak is: ejtőernyős ugrás, műrepülés, lövészet, rallyzás, stb. formájában. Azért ajándékozzuk ezt, mert az esküvő és a nászút után jönnek a szürke hétköznapok, amiket feldobhat egy-egy különleges program, amire egyébként nem költene a pár. 

3. Készletek, vázák
Az idősebb korosztály privilégiuma, hogy a hagyományoknak megfelelően valamilyen klasszikus használati- vagy emléktárgyat ajándékozzon a fiataloknak. Szerencsére manapság egyre irányíthatóbbak a nagyszülők, és kiválaszthatja maga a menyasszony vagy a vőlegény a nekik tetsző ágyneműgarnitúrát, porcelán étkészletet, nippet, kristályvázát stb.

4. Utalványok
Ha tudjuk, hogy milyen költések előtt áll éppen a pár, akkor ajándékozhatunk célirányosan valamelyik áruházba vagy szolgáltatóhoz szóló utalványt is. Az utazási utalvány praktikus lehet a nászútnál, költözés előtt a lakberendezés, barkács- vagy műszaki boltok jöhetnek szóba, pl. a vásárlásmániás ara mindig örül kedvenc butikjába szóló utalványnak. Jó esetben az idősebbekre is rábeszélhető ez az ajándékfajta, mert utólag megmutathatja a pár az utalványból vásárolt kanapét, csillárt, biciklit, melyek használatakor persze mindig rá gondolnak majd a fiatalok.

5. Vicces ajándékok
A fiatal barátokra jellemző, hogy valami viccessel rukkolnak elő. Az erotikával kapcsolatos dolgokat, mint a guminő és a vibrátor, mindig nagy nevetés kíséri. Kereshetünk valamivel visszafogottabb ajándékot a témában, pl. Hancúr Párbaj erotikus társasjáték, vagy Páros Játszma párismereti társasjáték, masszázsolaj vagy valamilyen vicces egyedi ajándék.
Egyre többször készül a násznép fiatalabbik része valamilyen műsorral az ifjú párnak egy átdolgozott dal, egy mini színdarab, vagy valamilyen nagyszabású vetélkedő formájában.


Bárhogyan is döntünk, az a fontos, hogy szívből adjuk és örömöt szerezzünk. Éljen az ifjú pár!

*A Nászajándékguru 2010-es felmérése alapján.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!