Kategóriák

Tudja mi történt amikor született?

Biztosan Önt is érdekli, hogy mit történt az országban, a világban akkor, amikor született. Ez egy egyszerű kíváncsiság, ami benne van az emberben. Talán nem jut eszünkbe minden nap és talán nem ezen filózunk heteket, de valljuk be, hogy azért évente, amikor közeleg az a bizonyos dátum, amikor egy gyertyával még többet kell elfújnunk azon a születésnapi tortán, akkor bizony eszünkbe jut, hogy vajon mi történhetett a világban, az országban, vagy kisebb környezetünkben aznap, amikor rámosolyogtunk édesanyánkra. Valljuk be, hogy már mindenki elgondolkodott legalább egyszer azon, hogy az a nap, amikor megszületett, az csak az ő családjának egy fontos dátum, vagy talán az egész falunak, városnak, országnak, világnak.

 

Persze, ha valami világesemény történt éppen aznap, arról általában tudunk, de lehetséges hogy éppen valamelyik kisebb országban, valami jelentéktelenebb esemény zajlott, amiről azért mégiscsak jó lenne ismeretséget szerezni.

Az interneten persze már kutathat az után, hogy mi történt aznap, amikor született, de az mégsem ugyanaz. Aztán ha valakivel erről társalognak, akkor általában az emlék el is vész, ha el is olvasott egyszer egy cikket, ki emlékszik már arra akár pár hét, vagy pár hónap után.

Hogy mi történt aznap, amikor született, a legtöbb információval az aznapi újságok szolgálnak, hiszen azok tartalmazzák még azokat a „kisebb” híreket, amelyek számunkra lehet, hogy fontosak, de az internet már megszűrte őket, és nehéz lenne rájuk találni, de például az akkori újságokban nagyon érdekesek a hirdetések és a különféle reklámok is. Így kaphatunk teljes és átfogó képet arról, hogy az ország, a világ milyen állapotban volt akkor, aznap.

Az egyik legegyedibb ajándék, amellyel meglephetjük szeretteinket, egy ilyen újság összeállítása. De nem arról van szó, hogy a könyvtárban és a levéltárban napokig ülve fotózgassuk ki a híreket, hogy aztán valami kis montázst készítsünk belőlük, hanem arról, hogy a szülinapost egy igaz meglepetéssel, egy személyre szabott, profi újsággal lepjük meg.

A szülinapi újság mindent elárul arról, ami aznap történt, amikor született az illető. Természetesen egy olyan hírrel kezdjük a lapot, ami a születéséről számol be, tehát ha lehetőségünk adódik rá, akkor még egy babakori fényképet is beleszövünk a hírbe. A lap pedig a legismertebb magyar lapok aznapi híreit tartalmazza, ügyelve természetesen arra, hogy ne kerüljön egy hír többször az egyedi újságba. A hírek érdekesek és érdemesek arra, hogy elolvassák őket.A lap kinézete teljes mértékben a kort idézi: A3 méret, sárga és vékony papírok. Akár olvasópálcát is rendelhet mellé. A bőrkötéses változatok egyedi, különleges, komoly hangulatot adnak a lapnak, amely lehet 12 vagy 16 oldalas is. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor válassza a 60 oldalas lapot, hogy legyen egy igazi ünnepi száma a szülinaposnak az eseményről.

Talán már a világot is másképp láthatja, ha tudja, hogy mi történt aznap, amikor született. Ez az ajándék rendkívül kellemes és érdekes érzéseket kelt az ünnepeltekben. Egyrészt mindig óriási viccnek élik meg a lapot, aztán amikor kissé jobban belemélyednek a cikkekbe, akkor értik meg a lap és az ajándék fontosságát és részletességét is. Ez nem egy egyszerű ajándék, hiszen összeszedni, hogy mi történt pontosan 40-50-60 évvel ezelőtt, nem egyszerű, és nem egyszerű talán átélni sem, hogy mi lehetett azon a napon körülöttünk, amit mi nyilván még nem is észlelhettünk.

Az idősebb személyeknek különösen érdekes ajándék ez, és valljuk be, hogy nekik nem is könnyű ajándékot vásárolni. Egyrészt az évek során már minden kellemes, vicces és hasznos ajándékot ellőttünk nekik. Legyen az idén az az ajándék, hogy elmondjuk, megmutatjuk, mi történt aznap, amikor a szülinapos született.

Facebook
Az oldal tetejére

Nincs kedved kitölteni az egész űrlapot?

Kérj visszahívást és mi megcsináljuk helyetted!